REDAKCE  Ze soboty na neděli nás čeká změn ze zimního na letní čas, my přinášíme čtenářům přehled článku a cvičení z tohto týdne na portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? V boji o titul Plzeň na poslední chvíli přetlačila Karvinou, naopak Slavia pouze remizovala v Liberci. Reprezentace přehrála Litvu.
 
V pondělí jsme uveřejnili první z řady standardních věnovaných rozehrání volného přímého kopu, včetně tří dalších variant,  ve druhém cvičení týdne jsme se zaměřili na děti a mládež a čtvrteční herní cvičení na řešení soubojové situace 1:1 a kličkování.  
 
Standardní situace: Naražení a zaběhnutí za zdí
Popisovaná standardní situaci je možné využít v situaci, kdy je nařízen volný přímý kop ve vzdálenosti dvacet až dvacet pět metrů od branky z prostoru, který je mírně mimo osu hrací plochy. 
 
Vedle základního provedení nabízí článek ještě tři další možnosti jak volný přímý kop variabilně zahrát, vždy s ohledem na postavení bránících hráčů. Cílem je jednoduchost provedení a nečitelnost zahrání pro bránící tým.  
 
 
Narážečky v kříži pro děti
Cílem cvičení, které je určeno především pro trénink dětí a mládeže, je nácvik přízemních přihrávek na krátkou a střední vzdálenost, které se střídají s naražením mezi dvojicí hráčů na malém prostoru. Hráči po přihrávce nebo naražení vždy dynamicky vyráží za míčem.
 
Cvičení určeno pro malou skupinu pěti hráčů s tím, že všichni jsou neustále zapojení do cvičení.
 
 
Jeden na jednoho po sprintu na dvě branky
Cílem cvičení, které je určeno především pro děti a mládež, je naučit hráče přijmout míč po předchozím delším běžeckém úseku s několika změnami směru běhu. Po přijmutí míče jedním z hráčů se hráč s míčem pokouší prosadit se v souboji jeden na jednoho a zakončit do jedné z malých branek. Bránící hráč se pokouší o konstruktivní odebrání míče.
 
Cvičení je určeno hráčům věkové kategorie přípravek a žáků, cílem je naučit hráče variabilně řešit situace 1:1.