SERIÁL  "Přesné přihrávky a pohyb hráče bez míče, který je spojený s výběrem místa jsou pro hráče stejně důležité dovednosti jako přihrávání nebo vedení míče," říká autor seriálu cvičení se zaměřením na pohyb bez míče trenér Jiří Formánek.
 
Hráči v cvičení kombinují krátké a dlouhé přihrávky, následný pohyb po přihrávce, který je v některých variantách doplněna výměnou místa mezi hráči. Všechna cvičení jsou organizována proudovou metodou.   
 
První díl seriálu se zaměřuje pouze na přihrávky a pohyb bez míče, tedy jednodotekovou kombinacina třetího. Cvičení je organizováno proudovou metodou.  
 
Hráči pravidelně střídají krátkou a dlouhou přihrávku.  
 
 
Pohyb bez míče ve čtveřici (2.část)
Druhý díl seriálu se zaměřuje na jednoduchou kombinaci do které je zapojena trojice hráčů. Hráči na delších stranách herního prostoru vedle naražení a správného náběhu musí i dobře načasovat průnikovou přihrávku. 
 
Hráči bez míče musí dobře načasovat pohyb, přihrávající hráči časují přihrávky na rozběhnuté spoluhráče.
 
 
 
Pohyb bez míče ve čtveřici (3.část)
Třetí část seriálu se zaměřuje na jednodotekovou kombinaci do které je zapojena trojice hráčů, poté následuje dlouhá přihrávka na rozběhnutého spoluhráče avýměna hráčů zapojených do kombinace. Po kombinaci hráči mění své pozice.  
 
 
Pohyb bez míče ve čtveřici (4.část)
Čtvrtý díl seriálu se zaměřuje na opakované naražení míče se dvěma spoluhráči na malém prostoru s tím, že poté následuje kombinace s výměnou místa po odehrání míče míče na delší vzdálenost.   
 
Po dlouhé přihrávce si hráči vymění pozice a hned vzápětí se opakuje naražení míče na krátkou vzdálenost.  
 
 
 TIP REDAKCE 
Pohyb po přihrávce v šestiúhelníku (1.část)