REDAKCE  Listopad má za sebou již druhý týden, který na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com přinesl mnoho zajímavého? Fotbalová reprezentace pod vedením Karla Jarolíma se dočkala první kvalifikační výhry, když porazila Norsko. O branky se postarali nováčci Krmenčík a Zmrhal.
 
V pondělí jsme pokračovali druhým dílem cvičení na výběr místa, které používají týmy z Itálie, v úterý následovalo cvičení na kombinaci záložníků jehož výsledkem je zakončení akce a v pátek  jsme pokračovali herní kombinací středem.
 
Cílem cvičení, které v tréninku zařazujeme do rozcvičení starších hráčů nebo do hlavní části u přípravek, je nácvik správného výběru místa a přijmutí přihrávky. Neméně důležité je soustředit se na načasování náběhu a provedení přihrávky na krátkou nebo střední vzdálenost. 
 
Do cvičení, které do tréninkového procesu zařazují mužstva z Apeninského poloostrovu, je zapojeno pět hráčů. Zvládnou ho hráči již od věkové kategorie přípravek. 
 
 
Kombinace záložníků se zakončením (3.část)
Cvičení je určeno pro nácvik kombinace záložníků a koncového útočníka ve středu hrací plochy na útočné polovině hrací plochy. Cílem cvičení je naučit hráče připravit pomocí kombinace střeleckou pozici pro záložníka, který dostává finální přihrávku od útočníka, aby si míč navedl do pozice vhodné pro zakončení.
 
V třetí části seriálu se do kombinace dvakrát zapojuje hrotový útočník a akci zakončuje záložník ze středu pole. 
 
 
Prokombinuj se středem a zakonči (3.část)
Cílem cvičení je naučit hráče kombinovat ve středu útočné poloviny hrací plochy a následně si připravit výhodnou střeleckou pozici pro jednoho z útočníků, kteří se předtím zapojují do kombinace. Zakončení akce předchází kombinace mezi čtveřicí hráčů, finální přihrávkou je sklepnutí jednoho útočníka na druhého zakončení z prostoru pokutového území.  
 
Cvičení je organizováno produdovou metodou.