SERIÁL   3D ANIMACE  Seriál cvičení Zápasové zakončení v pokutovém území si dává za cíl naučit hráče nebát se situací zakončení v prostoru před brankou soupeře, kterých v utkání není mnoho. Proto je třeba, aby hráče situace v utkání nezaskočila a dokázali se s ní vyrovnat a efektivně zakončit. Stejně jako v cvičení Střelba od brankové čáry (4.část).
 
Všechna cvičení je možné využit v tréninku, kdy má trenér k dispozici malý počet hráčů. Cvičení zvládnou hráči věkové kategorie mladších žáků.
 
Zápasové zakončení v pokutovém území (1.část)
Cílem průpravného cvičení je nácvik zakončení jednoduché kombinace z prostoru pokutového území, tedy prostoru odkud padá statistiky nejvíce branek. Zakončení předchází jednodoteková kombinace trojice hráčů. Cvičení je organizováno produdovou metodou.
 
 
Zápasové zakončení v pokutovém území (2.část)
Nácviku zakončení jednoduché kombinace z prostoru pokutového území, tedy prostoru odkud padá statistiky nejvíce branek, předchází jednodoteková kombinace trojice hráčů a navedení míče od zakončujícího hráče do pokutového území.
 
 
Zápasové zakončení v pokutovém území (3.část)
Cvičení je zaměřeno na nácvik zakončení jednoduché kombinace z prostoru pokutového území. Zakončení předchází jednodoteková kombinace trojice hráčů, navedení míče do pokutového území od hrotového útočníka a načasování přihrávky na hráče nabíhajícího z hloubky pole a akci zakončuje.
 
 
Zápasové zakončení v pokutovém území (4.část)
Cílem cvičení je nácvik zakončení jednoduché kombinace z prostoru pokutového území, tedy prostoru odkud padá statisticky nejvíce branek. Zakončení předchází jednodoteková kombinace trojice hráčů, finální naražení od rozehrávajícího hráče a zakončení od hráče z hloubky pole.
 
 
 TIP REDAKCE 
Průpravné cvičení: Rychlá kombinace ve tvaru Y (3.část)