SERIÁL  +  VIDEO  +  5 CVIČENÍ  "Ne v každé situaci řeší hráči souboj jeden na jednoho v čelním postavení k brance soupeře, velmi často mají útočící hráči branku v bočním postavení," říká autor seriálu pěti cvičení zaměřených na řešení soubojové situace jeden na jednoho. 
 
Všechny varianty cvičení Čelní souboj 1:1 bokem k brance zvládnou jak hráči žákovské kategorie, tak dorostenci nebo dospělí, podobně jako v cvičení Souboj jeden na jednoho na čtyři branky. V tréninku by cvičení mělo být součástí hlavní části.
 
 
Čelní souboj 1:1 bokem k brance (1.část)
Cílem herního cvičení je naučit hráče řešit herní situaci souboje jeden na jednoho (1:1) v bočním postavení k brance do které se zakončuje. Hráči se musí vyrovnat se situací, že neví zda bude v pozici bránícího nebo útočícího hráče.
 
Čelní souboj 1:1 bokem k brance (2.část)
Cílem je naučit hráče řešit soubojové situace jeden na jednoho (1:1) v bočním postavení k brance, v prostoru na úrovni pokutového území. Hráči se musí umět vyrovnat se situací, že neví zda budou v pozici bránícího nebo útočícího hráče.
 
Čelní souboj 1:1 bokem k brance (3.část)
Cílem herního cvičení je naučit hráče řešit herní situaci souboje jeden na jednoho (1:1) v bočním postavení k brance do které se zakončuje. Hráči se musí vyrovnat se situací, že neví zda bude v pozici bránícího nebo útočícího hráče. Bránící hráč napadá útočníka z bočního postavení a vytlačuje ho ze střelecké pozice.
 
Čelní souboj 1:1 bokem k brance (4.část)
Hráči se musí vyrovnat se situací, že neví zda bude v pozici bránícího nebo útočícího hráče. Bránící hráč napadá útočníka z bočního postavení, snaží se mu znemožnit dostat se do výhodné střelecké pozice.
 
Čelní souboj 1:1 bokem k brance (5.část)
V cvičení se hráči musí vyrovnat se situací, že neví zda bude v pozici bránícího nebo útočícího hráče. Bránící hráč napadá útočníka z bočního postavení, snaží se mu znemožnit dostat se do výhodné střelecké pozice a zakončit akci. Bránící hráči se  pokouší o konstruktivní odebrání míče.
 
 TIP REDAKCE