SERIÁL    3D ANIMACE  Seriál cvičení s názvem Střelba středem dle PSV Eindhoven je inspirováno tréninkovým střeleckým cvičením holandského klubu PSV Eindhoven, konkrétně pro věkovou kategorie U15 a podobně jako seriál Španělská hvězdice s oběhnutím našel inspiraci v zahraničním klubu.
 
Cílem všech pěti publikovaných dílů seriálu je naučit hráče připravit si prostor pro zakončení, kterému předchází přízemní kombinace ve středu pole mezi trojicí nebo čtveřicí hráčů. Výhodou tohoto cvičení, že je možno ho použít pro trénink s malým počtem hráčů.
 
Přestože je cvičení vhodné především pro věkové kategorie od U13 až U17, tak ho lze modifikovat a přízpůsobi i mladším věkovým kategorím.
 
Střelba středem dle PSV Eindhoven (1.část)
Cílem průpravného cvičení je naučit hráče připravit si střeleckou pozici pro zakončení. Zakončení předchází přízemní kombinaci střeledem pole. Cílem je zakončení ze střední vzdálenosti.
 
Do kombinace se zapojuje trojice hráčů, přímočarou akci zakončuje hráč z druhé vlny.
 
 
 
Cvičení je naučit hráče připravit si střeleckou pozici pro zakončení, kterému předchází přízemní kombinaci střeledem pole s opakovaným přenesením hry. Cílem je zakončení ze střední vzdálenosti. Hráči se mohou rozhodnout pro navedení míče do pokutového území střelba z tohoto prostoru.
 
Do kombinace se zapojuje celá čtveřice hráčů, akci hráč z druhé vlny, který byl předtím zapojen do kombinace.
 
 
Střelba středem dle PSV Eindhoven (3.část)
Cvičení má za cíl naučit hráče připravit si střeleckou pozici pro zakončení ze středu pole. Zakončení předchází přízemní kombinaci středem pole, která uvolní prostor pro zakončneí krajního hráče. Cílem je zakončení ze střední vzdálenosti, případně po navedení míče do pokutového území střelba z tohoto prostoru.
 
V kombinaci se opakovaně objevuje naražení míče. Akci zakončuje hráč z druhé vlny.
 
 
Cvičení má za cíl naučit středové hráče připravit si střeleckou pozici pro zakončení ze středu pole. Zakončení předchází přízemní kombinaci středem pole, spolu s přenesením hry, která uvolní prostor pro zakončení krajního hráče. Cílem je zakončení ze střední vzdálenosti, případně po navedení míče do pokutového území střelba z tohoto prostoru.
 
V kombinaci rozehrávající středový hráč použije průnikvou přihrávku na hrotového útočníka, který sklepává míč na hráče v druhé vlně.
 
 
Středoví hráči si připravují sřeleckou pozici po kombinaci ve středu pole. Finálnímu zakončení předchází přízemní kombinaci středem pole, spolu s přenesením hry, která uvolní prostor pro naražení a zakončení krajního hráče. Cílem je zakončení z prostoru pokutového území, hned po příčné přihrávce
od krajního hráče.
 
Jedná se o nejsložitější kombinaci v celém seriálu.
 
 
 TIP REDAKCE