SERIÁL  Seriál cvičení pojmenovaný Rychlá kombinace ve tvaru Y je inspirováno cvičeními z mládežnické akademie Realu Madrid. Všechna cvičení je zaměřeno na rozvoj přízemní kombinace s velkým počtem přihrávek na jeden dotek, podobně jako cvičení Přihrávka na třetího v kruhu.  
 
Po hráčích v průběhu všech cvičení požadujeme, aby kombinace byla plynulá, hráči byli v pohybu směrem za míčem s neustálým výběrem místa a snahou zapojit se do kombinační akce.
 
Všechna cvičení seriálu jsou určena pro mládežnické týmy, od věkové kategorie mladších žáků, až po dorostence
 
 

Rychlá kombinace ve tvaru Y (1.část)

Cílem prvního dílu seriálu je, aby se hráči naučili být schopni kombinovat rychlou přízemní kombinací na jeden dotek. Průběh kombinace je je předem určený, proto po hráčích požadujeme rychlé a plynulé provedení. V průběhu cvičení vedle trojice naražení klademe důraz na i na krátké dynamické vedení míče.
 

Rychlá kombinace ve tvaru Y (2.část)

V druhé části seriálu po hráčích požadujeme, aby byli schopni kombinovat rychlou přízemní kombinací na jeden dotek, docházali do kombinace zapojit třetího hráče a všechny přihrávky během kombinace byli dobře načasované. Po hráčích požadujeme rychlé a plynulé provedení, s důrazem na technické provedení.
 

Rychlá kombinace ve tvaru Y (3.část)

V průběhu zavěrečné části seriálu kráči během třetího cvičení seriálu musí být schopni kombinovat pomoví rychlé přízemní kombinací na jeden dotek na malém prostoru a za neustálého pohybu, spolu se správným výběrem místa.  
 
Varianty cvičení:
 
- cvičení je možné provádět v opačném směru
- cvičení je určeno maximálně pro 6 hráčů
- cvičení je zahájeno autovým vhazováním
- od hráčů přijímajících míč požadujeme klamavé pohyby
 
 
 TIP REDAKCE