REDAKCE  Co přinesl týden začátek března na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Stejně jako na konci února, tak tuto sobotu najdete na tomto místě přehled článků, cvičení a video ukázek, které byste určitě neměli přehlédnout.
 
Pro čtenáře jsme tento týden připravili cvičení zaměřené na úvodní část tréninku se zaměřením na vedení míče, individuální cvičení pro trojici hráčů s důrazem na koordinaci, třetí část střeleckého cvičení z tréninkového procesu Manchesteru United a páteční rychlostně-koordinační cvičení.
 
Vedení míče při rozcvičení (2.část)
Cílem průpravného cvičení je připravit hráče na zatížení v průběhu tréninku. V cvičení se zaměřujeme na vedení míče a jeho přijmutí, přesné přihrávání a pohyb hráče za přihrávkou. Při vedení míče hráči musí dvakrát významně změnit směru běhu a po druhé změně přesně přihrát.  
 
Více jak první část je ve druhém díle kladen důraz na dynamické a správně technicky provedené vedení a ovládání míče.     
 
 
Koordinace ve trojici s míčem (2.část)
Clem individuálního cvičení je rozvoj schopnosti přesně přihrát a narazit míč, po předchozím koordinačně náročném pohybu bez míče, spojeném s opakovanou významnou změnou směru běhu. V průběhu cvičení dbáme na správné technické provedení přihrávek a pohyb hráče po odehrání míče.
 
Cvičení je možné zařadit do individuálního tréninku trojici hráčů nebo pro standardní rozcvičení trojic v tréninkové jednotce.
 
 
Louis van Gaal: Střelba v pokutovém území (3.část)
Cílem střeleckého cvičení je nácvik střelby z prostoru uvnitř nebo těsné blízkosti pokutového území a buď ze středu hrací plochy nebo z boku branky. Zakončení předchází jednoduchá, jednodoteková přízemní kombinace trojice hráčů. Zakončuje hráč, který do zakončení nabíhá z hloubky pole. 
 
Cvičení je inspirováno cvičením holandského trenéra Louise van Gaala, které bylo zařazeno do předzápasového tréninku před přípravným utkáním Manchesteru United s Los Angeles Galaxy. 
 
 
Rychlostně-koordinační motýlek (4.část)
Cílem rychlostně-koordinačního cvičení je rozvoj rychlostní a koordinační složky hráčského výkonu. Kondiční složka je rozvíjena pomocí krátkých běžeckých úseků na malém prostoru, s častými změnami směru běhu. Hráč od středové mety obíhá všechny čtyři vrcholy čtverce.