REDAKCE  Co přinesl třetí březnový týden na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Stejně jako předchozí týden, tak i tuto sobotu najdete na tomto místě přehled cvičení a jejich animací, které byste určitě neměli přehlédnout.
 
Inspiraci fotbalovým trenérům jsme se pokusili předat v cvičení na statickou kombinaci z mládežnické akademie Fulham FC, střeleckém cvičení středem z FC Liverpool, jednoduchému cvičení na narážečky pro dvojici hráčů a v cvičení na nácvik pohybu bez míče a výběru místa.
 
Cílem průpravného cvičení je nácvik jednoduché, jednodotekové kombinaci při statickém postavení hráčů, bez pohybu po odehrání míče. Hráči se musí soustředit na správně technicky provedené odehrání míče, podle pozic na různou vzdálenost.
 
Cvičení je inspirováno cvičením z mládežnické akademie Fulham FC. Cvičení je zajímavé tím, že všichni hráči se postupně vystřídají na všech pozicích.
 
 
Liverpool FC: Trojúhelníková střelba (2.část)
Cílem průpravného střeleckého cvičení je naučit hráče zapojit se do  jednodotekové kombinace, která předchází finální přihrávce před zakončením, která jde buď proti hráči nebo směrem k brance. Hráč zakončuje po přijmutí míče. Navádí míč do výhodné střelecké pozice ve středu pole a akci zakončuje střelbou. 
 
 
Narážečky v obdélníku pro dva hráče
Cílem cvičení je nácvik přesnosti a správného načasování přihrávek ve dvojici, na malém prostoru. Vedle správného technického provedení na jeden nebo více doteků hráči musí předvídat a reagovat na pohyb spoluhráče. Hráči střídají krátké a diagonální přihrávky.  
 
Nenáročná organizace tohoto cvičení umožňuje zařadit ho do tréninku všech věkových kategorií, případně i jako součást před zápasového rozcvičení. 
 
 
Pohyb bez míče ve čtveřici (3.část)
Cílem průpravného cvičení je nácvik výběru místa a pohybu hráčů bez míče, to vše následuje po jednoduché kombinaci trojice hráčů. Hráči bez míče musí dobře načasovat pohyb, přihrávající hráči časují přihrávky na rozběhnuté spoluhráče. Po kombinaci hráči mění své pozice.