REDAKCE  Co přinesl tento týden na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? V Evropské lize překvapila Sparta Praha, která vyhrála v Izraeli, naopak Liberec a Plzeň jsou doma bez bodu. Český fotbal podepsal jednu z největších sponzorských smluv historie s Fortunou.
 
V pondělí jsme se zaměřili na nácvik opakovaných narážeček a změně jejich rytmu, další cvičení bylo inspirováno tréninkovým procesem Zbrojovky Brno a ve čtvrtek jsme o další variantu rozšířili cvičení, které je zahájeno dlouhou přihrávkou.
 
Cílem cvičení je nácvik a rozvoj přihrávání na krátkou a střední vzdálenost, výběr místa a pohyb hráče po odehrání míče, postupná rotace hráčů po herním prostoru a změn rytmu krátké a dlouhé přihrávky.  
 
Cíle cvičení jsou naučit hráče měnit rytmus přihrávek, dávat krátké a dlouhé přihrávky a přesouvat se na jinou pozici po odehrání míče. Cvičení zvládnou hráči žákovských týmů, ale i vyspělé týmy přípravek. 
 
 
Zbrojovka Brno: Střelba po naražení a po příčné přihrávce (2.část)
Cílem cvičení je nácvik zakončení prvním dotykem z prostoru přední tyče v pokutovém území. Zakončení předchází krátká příčná přihrávka jdoucí proti noze zakončujícího hráče. Zakončující hráč před náběhem do střelecké pozice přijme míč, intenzivně vede míč a kombinuje s nahrávači. Po kombinaci se uvolní, aby naběhl do střelecké pozice. 
 
Inspiraci pro cvičení jsme našli v tréninkovém procesu, během letního přípravného období, u prvoligového fotbalového klubu FC Zbrojovka Brno. 
 
 
Dlouhá přihrávka před střelbou (2.část)
V cvičení je cílem je naučit hráče měnit těžiště pomocí dlouhé přihrávky a pomocí dlouhých přihrávek připravit prostor pro otevření prostoru pro individuální zakončení hráče ze středu pole. Hráč který zakončuje zpracuje míč, navádí ho směrem k brance. Hráči se postupně vystřídají na všech pozicích.
 
Součástí cvičení jsou dvě dlouhé přihrávky a zakončení probíhá po individuálním navedení míče do střelecké pozice.