REDAKCE  Co přinesl poslední týden měsíce řijna na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Dva z našich zástupců v evropských pohárech Plzeň i Sparta překvapivě nepostoupili v domácím pohárů, když jasně prohráli ve Zlíně a v druholigové Opavě.
 
První cvičení je organizováno v trojúhelníkovém herním prostoru a je určeno pro rozcvičení, v úterý jsme se zaměřili na řešení soubojové situace jeden na jednoho v prostoru pokutového území  a čtvrteční článek nabízel inspiraci pro nácvik pohotové střelby na malém prostoru.
 
Přihrávky do středu trojúhelníku
Cílem cvičení určeného pro rozcvičení je nácvik přihrávek na krátkou a střední vzdálenost, naražení míč na krátkou vzdálenost, pohyb hráče po odehrání míče, výměna místa a kombinace na malém prostoru. Po hráčích požadujeme plynulé provádění a koncentraci na každou jednotlivou přihrávku. 
 
Článek s názvem Přihrávky do středu trojúhelníku přináší vedle základního provedení i čtyři další navazující video varianty, navíc s možností dalších modofikací. Cvičení zvládnou hráči přípravek a mladších žáků, stejně tak vhodné jsou pro dorostence a dospělé.   
 
 
Vedení míče a souboj 1:1
Cílem herního cvičení je nácvik řešení situace jeden na jednoho jak z pohledu útočícího hráče, tak z pohledu obránce. Cvičení v sobě obsahuje i moment překvapení, kde se rozhoduje který z dvojice hráčů bude útočníkem a který hráč bude obránce. Hráči akci zakončují střelbou.
 
Cvičení Vedení míče a souboj 1:1 v sobě kombinuje rychlou práci s míčem, vedení míče a řešení souboje 1:1.
 
 
Střelba na malém prostoru
V cvičení je  hlavním cílem nácvik střelby po naražení míče na malém prostoru, kterému předchází přízemní nebo polovysoká přihrávka do střelecké pozice, následuje přijmutí míče, kombinace na krátkou vzdálenost a pohotové zakončení z prostoru pokutového území. Po hráčích požadujeme rychlé zakončení s omezeným počtem doteků, jejich okamžitou reakci a efektivitu v zakončení.  
 
Cvičení, které ve video ukázce nabízí další tři možné varianty provedení, je určeno pro žákovské a dorostenecké týmy, je možné ho zařadit do skupinového tréninku pro menší počet hráčů a není třeba mít k dispozici velký herní prostor.