Co přinesl druhý, extrémně chladný, květnový týden na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? V návaznosti na pokračující dotační skandál předsedy FAČR Miroslava Pelty se rozhořel boj o jeho křeslo na červnové valné hromadě.

Po pondělním státním svátku jsme v pondělí publikovali cvičení pro žáky zaměřené na rotaci hráčů a výběr místa, ve středu jsme se přesunuli před branku soupeř, kde jsme se zaměřili na výběr místa před finálním naražením.

 

Rotace v šesti hráčích

Cílem cvičení je naučit hráče kombinovat, pomocí krátkých přízemních přihrávek, na malém prostoru, za neustálé rotace všech šesti hráčů, kteří jsou všichni zapojeni do kombinace. Po hráčích požadujeme správný výběr místa a správné načasování náběhu i přihrávek.

 


Výběr místa před narážečkou

Cílem cvičení naučit středové hráče vyvést míč ze středu pole, reagovat na pohyb koncového útočníka a připravit si pozici pro finální přihrávku na útočníka, který míč naráží prvním dotykem. Středový hráč se dostává do výhodné střelecké pozice a zakončuje akci střelbou ze střední vzdálenosti.

 

 

TIP REDAKCE