Mezinárodní konference s názvem Psychologie sportu v praxi 2018 s podtitulem Práce s týmem proběhne ve dnech 7. - 8. 12. 2018 v kongresovém centru IKEM. Akci pořádá Asociace psychologů sportu ve spolupráci s Centrem sportovní medicíny a Institutem klinické a experimentální medicíny a jedná se již o 9. ročník konference.

Jak již z názvu patrné, příspěvky a vystoupení na konferenci se letos budou poprvé zaměřovat výhradně na práci s týmem. Přednášet budou čeští a zahraniční sportovní psychologové s dlouholetou praxí v oblasti vrcholového sportu, psychologové z příbuzných oblastí a přivítáme také špičkové sportovce Jiřího Welsche, Jana Štochla a Petra Štochla

Přednášející se budou zabývat tématy, jako jsou vytváření dobrých vztahů v týmu a prevence nežádoucích jevů v týmu, budování efektivní komunikace mezi hráči, utváření norem a pravidel, vyjasňování a přijímáni rolí v týmu, problematika kapitánství a leadershipu, začleňování zahraničních hráčů do týmu, rozdíl v práci s klubovým a reprezentačním týmem, budování koheze a sebedůvěry. 

V rámci konference se uskuteční série přednášek doplněných o praktické ukázky a techniky. První den konference bude probíhat v angličtině (simultánní tlumočení bude zajištěno), druhý den konference pak v češtině a slovenštině. Posluchači budou mít také možnost diskutovat s významnou osobností (osobnostmi) z řad vrcholových sportovců.

Bližší informace jsou k dispozici na stránkách konference:
https://psychologiesportuvpraxi2018.cz/

 

TIP REDAKCE