Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 
prazak4_100SERIÁL Tréninkové jednotky, které jsme sledovali u trenérů různých věkových kategorií, nás utvrzují v tom, že trenéři připravují úvodní a průpravnou část tréninkové jednotky stereotypně. Obvykle skládá pouze z běhu s různou požadovanou intenzitou. Proto se autor portálu fotbalových trenérů www.trenink.com trenér Vladan Pražák rozhodl uveřejnit celou sérii jednoduchých cvičení, které by měly hráčům, ale i trenérům tuto část tréninku zpestřit.

Devatenáctý díl seriálu cvičení určených pro úvodní část tréninkové jednotky navazuje na předchozí části a my zde uvádíme odkaz na posledních několik dílů seriálu: [16] [17] [18]. Poslední cvičení tohto týdne je nazvané Protisměrná překážková dráha. Pro cvičení je potřeba malý herní prostor. Provádění cvičení je nemaximální intenzitou.

Cvičení zvládnou všechny mládežnické věkové kategorie od přípravek až po dorostence. Cvičení zařazujeme do úvodní nebo průpravné části tréninkové jednotky. Cíl průpravného cvičení: 

Cílem cvičení, které zařazuje vždy do úvodní nebo průpravné části tréninkové jednotky, je připravit organismus hráčů na následující zatížení v hlavní části tréninkové jednotky. Cvičení provádíme na úrovni 60%.

prazak_uvodni_cast_tj_19

Popis cvičení:

- cvičení probíha na v obdélníkovém herním prostoru
- rozměry jsou 25x25 metrů
- cvičení je určeno pro celý tým
- tým je rozdělený na dvě družstva
- družstava probíhání zahajují z různých míst
- v překážkové dráze hráči provádí:
(a) rychlé nohy
(b) slalomm popředu
(c) slalom pozadu
(d) běžecká abeceda
(e) úkroky bokem

Pomůcky:

- 15x mety na slalom
- 4x velké kužely
- 10x mety (rychlé nohy)