3D ANIMACE  Tak jako každý rok touto dobou čeká v následujících týdnech fotbalisty a fotbalistky všech výkonnostních úrovní a věkových kategorií pečlivě připravené a naplánované zimní přípravné období, které není mezi hráči úplně oblíbené.
 
Zimní přípravné období jsme na těchto stránkách podrobně rozebírali v článcích Jak naplánovat zimní přípravu a nebo také Zimní příprava trochu jinak
 
V případě, že máte naplánováno zimní soustředění, tak upozorňujeme na článek Jak a kdy zorganizovat soustředění? ve kterém naleznete spoustu zajímavých tipů a informací.
 
Cvičení roku 2015 vhodná k zařazení do zímního přípravného období:
 
Kondiční souboj 2:1 v pokutovém území (1.část)
Cílem cvičení je rozvoj kondiční složky výkonu herní formou v podobě řešení herní situace dva na jednoho v prostotu okolo a uvnitř pokutového území. Soubojové situaci předchází delší přihráávky a delší běžecký náběh jednoho z útočících hráčů. Zakončující hráč se musí následně zapojit do bránění následující situace. 
 
 
Technika a kondice s míčem (1.část)
Cílem herně-kondičního cvičení je je rozvoj kondice specifikou formou, s využitím běžných hráčských herních činností jako je vedení míče, přijmutí míče a přihrávky. Hráči v cvičení pravidelně střídají vedení míče, dlouhé příčné přihrávky a intenzivní běžecký úsek. 
 
 
Skotské běhy s míčem (5.část)
Cílem herně-kondičního cvičení je obnovit nebo rozvíjet specifickou formou kondici týmu vše na hrací ploše a s použitím specifických prostředků (přihrávky, vedení míče, přihrávky) a fotbalového míče. Do cvičení je aktivně zapojena polovina hráčů týmu, druhá polovina hráčů plní roli pasivních, narážejících hráčů.  V cvičení dochází k opakovanému zatížení s míčem, bez míče a odpočinku.
 
 
Kondiční písmeno W
Cílem kondičního cvičení je rozvoj rychlostní a krátkodobé vytrvalosti s důrazem na techniku běhu, koordinaci, obratnost a časté změny směru. Cvičení je třeba organizovat intervalovou metodou při které se vedle intervalu zatížení a odpočinku střídají i různé způsoby běhu.
 
 
Kondiční písmeno W s míčem 
Cílem kondičního cvičení je rozvoj rychlostní a krátkodobé vytrvalosti s důrazem na techniku běhu, koordinaci, obratnost a časté změny směru při vedení a ovládání míče, tak aby se kondiční cvičení co nejvíce přibližovalo podmínkám utkání. 
 
 
Kondiční trojúhelník s míčem (1.část)
Cílem herně kondičního cvičení je rozvoj krátkodobé vytrvalosti specifickou formou s míčem. Hráči během cvičení pravidelně střídají přihrávky na střední vzdálenost, sprint za míčem a poté přijmutí míče od spoluhráče.