Již čtvrtý ročník napíše letní fotbalový kemp "Rokykemp", který se koná v krásné přírodní scenérii Rokytnice nad Jizerou. Rok po roce nám roste počet účastníků. Věříme, že i letos budeme mít navýšený počet dětí oproti minulému roku. V loňském roce se, ve dvou turnusech, objevilo téměř 60 dětí. Máme velkou radost, že se k nám účastníci předchozích ročníků pravidelně vrací. Je to pro nás velký závazek a ocenění naší činnosti během kempu.

Jako každý rok bych rád oslovil malé fotbalisty, kteří mají rádi zábavu a milují fotbal. Na trhu najdete spousty nabídek kempů a určitě není jednoduché si z této nabídky co nejlépe vybrat. Proč byste si měli vybrat právě Rokykemp? Těžká otázka, jako každý rok vyzdvihnu to, čím se možná odlišujeme od jiných kempů. 

 

Ukázky tréninkových cvičení trenéra Víta Caudra:


To nejdůležitější vidím v umístění kempu. Mě nebaví pouze samotný trénink na opravdu krásném travnatém hřišti, ale moc se mi líbí ta procházka lesem na trénink a po něm. Cesta z chaty a na hřiště se vyhýbá veškeré komunikaci a děti jí absolvují s kamarády vedle sebe. Když jsme před 4 roky přemýšleli, kam umístíme kemp, tak jsme hledali místo, kde si děti přijdou opravdu na své. 

Nemyslím tím jen tedy fotbalové tréninky. V Rokytnici jsme našli také velmi zajímavé doprovodné aktivity. V prvním ročníku to byl summertubing, který v následujících ročnících nahradil lanový park, který se nachází pod „naší“ ubytovací chatou. A od prvního ročníku využíváme také motokáry, které dětem, jak pozorujeme, rozhodně nezevšedněly. 

V rámci kempu vždy absolvujeme s dětmi také nějaký turistický výlet. Zajímavostí je v okolí velká spousta, tak se je snažíme vždy trochu obměnit. V loňském roce jsme například navštívili nově vybudované vyhlídkové terasy na vrcholu Strážníku v Rokytnici. Dříve jsme navštívili pramen Labe, Mumlavský vodopád, rozhlednu Maják v Příchovicích, kde jsme si také zahráli zajímavou hru- discgolf.

A jak vlastně u nás probíhají tréninky na hřišti?

Snažíme se je vést zábavnou formou, dopoledne se učíme dovednosti, opakujeme nebo zdokonalujeme, rozvíjíme schopnosti a odpoledne se to snažíme přenést do nějaké zadané hry.  Podle počtu a výkonnosti dětí pracujeme v menších skupinkách. Na tu vždy dohlíží kvalifikovaný trenér. 

V loňském roce si děti také oblíbily večerní programy formou hry, které jsme museli každý den opakovat. Hádejte, jakou společenskou hru děti s oblibou hrály stále dokola?  ….. Já Vám to prozradím, hráli jsme na „schovku“, protože se však všechny děti neznaly jménem, tak jsem pravidelně pikal sám. Zkuste si běhat k pikole 20-40x stále dokola…… Upřímně, byla to fuška, ale přes velkou únavu, také velká zábava. Uvidíme, jestli v této tradici budeme pokračovat i v letošním roce. Myslím, že to bude první otázka dětí k večernímu programu- Přiznám se, že jsem na konci kempu předal také pikolu mým trenérským kolegům. Přes hodinu „pikat“ a sprintovat je skutečně velká dřina.

Kdo se o děti na kempu stará?

Kemp zastřešujeme s manželkou. Oba jsme absolventi FTVS UK, k tomu máme také fotbalové licence. Já mám profi licenci mládeže a manželka UEFA „B“. K sobě máme také skvělé kvalifikované kolegy, kteří jsou zkušenými nebo nadějnými trenéry. 

Co jsme ještě zapomněli zmínit?

Určitě je to strava a ubytování. Máme k dispozici krásně zrekonstruovanou chatu Akuma, kde jsou pěkné prostorné pokoje s vlastním sociálním zařízením. Máme velké štěstí na provozovatele, který nám vychází se vším velmi vstříc. Zmíním především stravu. Všichni víme, že každému chutná něco jiného a někdo něco třeba vůbec nejí. Pokud kluci nebo holky zavčasu řeknou, že jídlo nejí, tak provozovatel vymyslí nějakou náhradu. Přiznám se, že se nestává příliš často, že by děti vracely nesnědené talíře. Jídlo je k dispozici opravdu vynikající. 

Co napsat na závěr? 

Máš rád fotbal, rád se bavíš a poznáváš nové kamarády? Podívej se na naše dřívější pořádané akce, kromě letních kempů orgnizujeme také podzimní kemp a v zimě jsme před kovidem dělali i lyžařské výcvikové kurzy. Více o nás najdete na našich stránkách www.rokykemp.webnode.cz. Fotografie a videa najdete také na stejnojmenném facebooku a instagramu. V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat.

Na kemp nám jezdí nejčastěji děti z Nymburka, Jičínska, Prahy a okolí.    

TIP REDAKCE