Jako každý rok, tak ani tentokrát nevím zda v okamžiku, kdy čtete tento článek, stále na silvestrovskou půlnoc čekáte nebo půlnoc už odbila a rok s číslovkou 2021 je minulostí a zmizel v propadlišti dějin. V roce 2021 proběhlo odložené Mistrovství Evropy ve fotbale, kam se naše reprezentace probojovala a postoupila ze skupiny, kde se utkala s Anglií, Chorvatskem a Skotskem. V osmifinále naše reprezentace zaskočila favorizované Nizozemí, aby následně o branku nezvládla čtvrtfinálový souboj proti Dánsku.  

O pohárovou Evropu bojovalo pět našich týmů. Slovácko, které v lize předvádí sympatické výkony, doplatilo na evropskou nezkušenost. Plzeň se prokousávala kvalifikačními koly a skončila tesně před skupinovou fází. Do té se probojoval Jablonec, který do konce skupinové fáze bojoval o postup, ale solidní evropské výkony si vzali svou daň v podobě neodpovídajícího postavení ve ligové tabulce. 

Do jarních vyřazovacích bojů evropských pohárů postoupila Sparta, která ve skupině Evropské lize skončila na třetím místě a bude tak pokračovat v Konferenční lize, Slavia pomýšela na Ligu mistrů, ale nakonec skončila až ve skupině Konferenční ligy, kde zvládla především utkání proti bundesligovému Unionu Berlín. Na jaře se tak Sparta utkání s Partizanem Bělehradem, na Slavii čeká turecký Fenerbahce.

Fotbalový trenérský portál www.trenink.com se v roce 2021 zaměřil především na kvalitu videocvičení a vzhledem k celosvětové pandemii koronaviru především se zaměřením na individuální trénink. Vedle stabilizace výkonu stránek při navyšujícím se počtu čtenářů jsme se zaměřili na rozšiřování obsahu portálu, který mohou čtenáři portálu využít na svém tréninku, především pak skupinovém. 

Velice aktivní jsme byli na sociálních sítích. Na Facebooku máme téměř 21.000 fanoušků, YouTube kanál překročil 13.500 odběratelů a za jeden rok jsme zdvojnásobili počet odběratelů. Pokud jestě odběrateli našeho kanálu a chcete nás podpořit, tak budeme rádi pokud si přihlásíte odběr i se zvonečkem, který vás bude informovat o novinkách.

Vybudovali jsme nové Facebookové skupiny Fotbalový trénink pro děti a mládež, která má více jak 2700 fanoušků především z České republiky a Slovenska a skupinu Football / Soccer video training drills, jež má přes 12200 fanoušků a je cílena na anglicky hovořící fotbalové trenéry. V obou případech jsme podobně jako u YouTube kanálu o 100 procent navýšili počet našich fanoušků a sledujících.

Před Vánoci jsme napsali dopis Ježíškovi a pod stromečkem jsem si přáli podporu od svých čtenářů v podobě sdílení a komentování příspěvků na sociálních sítích. Bez podpory našich čtenářů v podobě sdílení článků a cvičení na sociálních sítí se v dnešní době i kvalitní obsah nedostane mezi čtenáře, který se o problematiku zajímají. Podpořte portál www.trenink.com a nebojte se komentovat a sdílet.  

Doufáme, že všichni naši čtenáři najdou v příštím roce na našich stránkách především inspiraci pro svoji další nelehkou trenérskou práci, která se ne vždy dostane takové docenění, jaké by si zasloužila. 
 
Pokud máte chuť a chcete se podílet na rozvoji portálu fotbalových trenérů, tak se k nám přidejte. Stejně tak budeme rádi, pokud nás odměníte a splníte nám naše přání, která jsme si napsali k Ježíškovi. Víme, že je mnohem jednodušší sdílet svoje příspěvky na vlastních sociálních sítích, ale pokud máte zájem oslovit široké publikum trenérských kolegů, tak máte  možnost.
 
Ať už jsou vaše očekávaní jakákoliv, přeji jménem celé redakce šťastny nový rok 2022 a doufáme, že portálu www.trenink.com v příštím roce zůstanete věrni a pomůžete nám šířit inspiraci i dalším trenérům, přestože je téměř zcela jisté, že se i nadíále budeme muset nějakým způsobem potýkat s problémy, které nám působí další vlna pandemie.

 

TIP REDAKCE