Průnikové přihrávky a zakončení jsou častými náměty pro cvičení publikovaná na stránkách trenérského portálu www.trenink.com. Za připomenutí stojí například seriály Zakončení středem nebo třeba také seriál Průnikové přihrávky po kombinaci
 
Čtyřdílný seriál s názvem Průniková přihrávka po sražení se zaměřuje na nácvik průnikové přihrávky od středových hráčů na zakončujícího útočníka, které předchází jednoduchá kombinace ve středu pole mezi dvojicí spoluhráčů.
 
První část seriálu je bere za cíl naučit hráče zahrát půnikovou přihrávku po předchozím sklepnutí. Zakončující hráč musí provést sražení míče do správného prostoru a dobře načasovat přihrávku na nabíhajícího hráče. V cvičení je zakončení je stejně důležité jako správně načasovaný náběh.
 
 
Druhý díl střeleckého cvičení se zaměřuje na zahrání průnikové přihrávky po předchozí jednoduché kombinaci ve středu hrací plochy. Zakončující hráč musí před zakončením přesně přihrát při naražení na svého spoluhráče, který bude dávat finální přihrávku. Nahrávající hráč dobře časuje přihrávku na nabíhajícího hráče. 
 
Třetí díl je opět věnován průnikové přihrávce s předchozí jendoduchou kombinací. Zakončující hráč musí před zakončením přesně přihrát při naražení na svého spoluhráče, který bude dávat finální přihrávku a následně nabíhat po úrovni ofsajdového postavení. 
 
Čtvrtá závěrečná část seriálu se zaměřuje na zakončující hráče a jejch pohyb. Zakončující hráč musí před zakončením dát průnikovou přihrávku a naběhnout si do středu hrací plochy pro finální přihrávku. Nahrávající hráč musí načasovat náběh na průnikovou přihrávku a uvolnit zakončujícího.