SERIÁL  Součástí pomalu se blížící zimní přípravy bude rozvoj rychlostní vytrvalosti, ideálně specifickým způsobem s míčem. Třídílný seriál s názvem Rychlostní vytrvalost ve čtverci s míčem současně klade důraz správné, technicky dobré provedení přihrávek s omezením doteků
 
Všechny části kondičního seriálu cvičení zvládnou jak mládežnické, tak dorostenecké a dospělé věkové kategorie. Bonusem organizace těchto cvičení je fakt, že toto cvičení je možné provádět i s menším počtem hráčů, což je pro některé trenéry často omezujícím faktorem.
 
Cílem první části seriálu je rozvoj rychlostní vytrvalosti specifickým způsobem, ale nikterak menší důraz nesmí být kladen na správné, technicky dobré provedení přihrávek s omezením na dva doteky.
 
Důležitá je maximální intenzita zatížení přeběhu po diagonále.
 
 
Rychlostní vytrvalost ve čtverci s míčem (2.část)
Cílem druhého díla kondičního cvičení je rozvoj rychlostně vytrvalostních schopností hráčů specifickou formou s míčem, důležitá je maximální intenzita zatížení přeběhu po opakovaném odehrání míče, jak po dlouhé přihrávce, tak pro naražení. Do kondičního cvičneí je vložena opakovaná změna směru běhu ve středu hrací plochy.
 
 
 
Rychlostní vytrvalost ve čtverci s míčem (3.část)
Cílem posledního cvičení je rozvoj rychlostní vytrvalosti pomocí jednoduchých herních činností jako je vedení míče, přihrávání a pohybu bez míče.