Seriál organizačně nenáročných cvičení, zaměřených na zakončení po kombinace, s názvem Střelba v pokutovém území je inspirován cvičením holandského trenéra Louise van Gaala, které použil v průběhu svého dřívejšího působení v Manchesteru United, před přípravným utkáním s Los Angeles Galaxy.
 
Všechna cviičení seriálu je možné využit v tréninku, kdy má trenér k dispozici malý počet hráčů, podobně jako seriál Střelba od brankové čáry, který je určen pro čtyři hráče do pole.  Cvičení je možné provádět s šesticí hráčů a jedním brankářem. 

 

V případě většího počtu hráčů doporučujeme cvičení provádět střídavě z jedné a druhé strany. Cvičení je určeno pro předzápasový trénink mužů/žen a dorostenců. Pro trénink a nácvik zakončení je možné ho vužit i v kategorii mladších a starších žáků.

 
Tipy na cvičení zaměřené na nácvik zakončení v pokutovém území:
 
 
 

Střelba v pokutovém území (1.část)

Cílem prvního dílu střeleckého modifikovatelného cvičení je nácvik střelby z prostoru uvnitř nebo těsné blízkosti pokutového území, které předchází předem stanovená jednoduchá přízemní kombinace trojice hráčů.
 
V cvičení jsou do kombinace zapojení tři hráči, do zakončení se dostává hráč nabíhající z hloubky pole.
 

 

Střelba v pokutovém území (2.část)

V druhé části seriálu mám jde nácvik střelby z prostoru uvnitř nebo těsné blízkosti pokutového území, které předchází předem stanovená jednoduchá, jednodoteková přízemní kombinace. Zakončuje hráč, který si sbíhá z pozice krajního hráče do středu pole.
 

 

Střelba v pokutovém území (3.část)

Třetí část seriálu je nácvik střelby z prostoru uvnitř nebo těsné blízkosti pokutového území a buď ze středu hrací plochy nebo z boku branky. Akci zakončuje hráč, který do zakončení nabíhá z hloubky pole.  
 
Zakončení předchází dlouhá zpětná přihrávka a naražení s hráči, které jsou blíže brance.
 

 
TIP REDAKCE