V seriálu cvičení Tiki-Taka v kruhu se zaměříme na specifický způsob hry některých španělských týmů založený na krátkých přihrávkách, permanentním pohybu hráčů a charakteristickém způsobu držení míče, které mohou v určitých fázích vývoje hry pomoci dostat hru a vývoj celého utkání pod svou kontrolu.

Cvičení seriálu jsou vhodná do úvodní nebo průpravné čáti tréninkové jednotky, cvičení zvládnou hráči žákovských věkových kategorií. Náročnost je možné měnit pomocí velikosti herního prostoru a počtu zapojených hráčů.


Tipy na cvičení zaměřené na výměnu místa:



Tiki-Taka v kruhu

Cílem cvičení je naučit hráče kombinovat na malém prostoru, pomocí krátkých přihrávek a za neustáleho pohybu všech hráčů, kteří jsou zapojeni do kombinace. Po hráčích požadujeme hru na jeden dotek, předvídavost, schopnost kombinovat v přehuštěném prostoru a týmové pojetí hry. 

 


Tiki-Taka v kruhu (2.část)

Cílem cvičení je naučit hráče kombinovat na malém prostoru, pomocí krátkých přihrávek, opakovaného naražení míče a za neustáleho pohybu všech hráčů, kteří jsou zapojeni do kombinace. Po hráčích požadujeme hru na jeden dotek, výběr místa, předvídavost, schopnost kombinovat v přehuštěném prostoru a týmové pojetí hry.

 

Tiki-Taka v kruhu (3.část)

Ve třetí části seriálu po hráčích požadujeme hru na jeden dotek, výběr místa, předvídavost, schopnost kombinovat v přehuštěném prostoru a týmové pojetí hry. Do jednotlivé kombinace je aktivně zapojena trojice hráčů.

 

Tiki-taka v kruhu (4.část)

Cílem posledního cvičení seriálu je naučit hráče při neustálém pohybu kombinovat na malém prostoru, pomocí krátkých přihrávek a naražení po zemi, za neustálé rotace a výměny pozic od hráčů, kteří jsou zapojeni do kombinace nebo jsou pro kombinaci k dispozici. Po hráčích požadujeme hru na jeden dotek a jeho precizní provedení, předvídavost, schopnost kombinovat v přehuštěném prostoru, týmové pojetí hry a komunikaci.

 

Tipy na cvičení organizované v kruhu:

 

TIP REDAKCE