trenérský fotbalový portál trenink.com

Připravuje ...


Velká kniha posilování
Kniha, určená výkonnostním i kondičním sportovcům a jejich trenérům, srozumitelně vysvětluje základy silového tréninku, pomáhá získat potřebné informace a detailně popisuje všechny hlavní aspekty silového tréninku, ať již je jeho cílem nárůst svalové hmoty nebo rozvoj svalové síly.

Jedná se o ucelený tréninkový návod obsahující definice klíčových pojmů a postupů; výběr vhodných tréninkových prostředků, včetně nejnovějších inovací; vysvětlení významu, úlohy a metod rozvoje každé svalové skupiny; bohatý výčet tréninkových programů, metod a cviků pro růst svalů i síly a v neposlední řadě obsahuje názorné příklady tréninkových jednotek včetně vysvětlení jejich efektu a účinnosti.

V knize všichni zájemci naleznou 255 konkrétních cviků rozdělených do jedenácti svalových skupin včetně popisu správného provedení.



Trenér fotbalu licence A
Recenzi na první díl knihy Mario Buzka a kolektivu autorů s názvem Trenér fotbalu licence A. Kniha je určena především pro potřeby vzdělávání fotbalových trenérů UEFA "A" licence.

Publikace přináší převážně obecné poznatky základních vědních disciplín, které jsou nutné pro porozumění specifickým fotbalovým znalostem. Na 324 stranách zpřístupňuje lépe odborné informace a předkládá nejnovější poznatky, které mohou trenéři v praxi využívat.

Navazuje na vědomosti z předcházejících stupňů vzdělávání trenérů licence "B" a licence "C" a jako obecný základ může posloužit i trenérům nejvyšší UEFA profilicence. Využít ji mohou i lektoři jednotlivých stupňů školení trenérů fotbalu. Předpokládána cena je 300,- Kč.




Trenér fotbalu mládeže (6-15 let)
Recenzi na publikaci, která vznikla z podnětu Oddělení vzdělávání trenérů a Komise mládeže ČMFS, autor předkládá trenérům cíle, obsah tréninku a vše, co by měli hráči v kategoriích do 15 let věku umět a vědět. Kniha je doplněna o další kapitoly, které se zabývají zjišťováním trénovanosti a výkonnosti, jednoduchými návody na základní evidenci a na orientaci při získávání trenérských vědomostí.

Posluchači studia "Trenér mládeže" jsou v kurzu a tedy i v knize seznámeni s fyziologickými, anatomickými, pedagogickými a psychologickými aspekty tréninkového procesu ve všech věkových kategoriích mládeže a dokáže je prakticky aplikovat ve své trenérské činnosti a je oprávněn vést kolektivy mládeže v nejvyšších stupních mládežnických soutěží a reprezentační kolektivy České republiky a Krajských fotbalových svazů.

Kniha má 152 stran, cena se pohybuje okolo 160,- Kč.


Již vyšlo ...

IGOAL Junior 3,66x1,83 m (vyšlo 19.7.2008)
Připravujeme recenzi na fotbalovou branku IGOAL Junior vhodnou pro zápasy i tréninkové účely, pro děti na zahradu nebo na dětské tábory a soustředění nebo například na dětské dny.

Její velikost umožňuje přepravu v zavazadlovém prostoru většiny osobních aut. Plně přenosná, volně stojící branka, skládající se pouze z jedné části. Nevyžaduje montáž a složité upevňování, stačí jen nafouknout a hrát.

Branka je vyrobena z lehkého materiálu pro docílení vysoké bezpečnosti, ale zároveň je dostatečně pevná, aby vydržela nápor soutěžní hry. Nevyžaduje žádnou údržbu. Součástí dodávky je síť připevněná k brance, kotvící prvky, 2-cestná pumpa a modrá taška pro snadnou přepravu a skladování.



Sportovní výživa (vyšlo 31.7.2009)
Recenzi na publikaci Petera Konopky, kterou vydalo nakladatelství Kopp.

Autor, špičkový německý sportovní lékař, napsal několik knih o výživě ve sportu, které se staly bestselery. Díky svým dlouholetým a bohatým zkušenostem má schopnost podávat jednoduše a srozumitelně informace o nejnovějších poznatcích v oblasti výživy při sportování, ať již profesionálním nebo rekreačním. Kniha pomůže čtenářům orientovat se v této oblasti a aplikací některých poznatků zlepšit jejich výkonnost nebo jen radost ze sportu.

Kniha obsahuje kapitoly - Význam výživy, Základní stavební kameny výživy, Bilance výživy, Imunitní systém, sport a výživa a Výživou k dosažení maximálního výkonu a další.

Cena knihy je 179,- Kč.